België vicewereldkampioen Ippon & 3 medailles op WSKA

Na enkele jaren van afwezigheid kon de nationale ploeg Ippon zich terug opmaken voor hun eerste internationale wedstrijd, namelijk het WSKA-kampioenschap Ippon (World Shotokan Karate-Do Association) te Liverpool. Met 4 medailles op een wereldkampioenschap presteerde onze nationale Ippon ploeg op hoog niveau.

Afbeelding met persoon, binnen, groep, poseren

Automatisch gegenereerde beschrijving

Met 9 atleten reisde onze Belgische delegatie af naar Liverpool. Een ploeg samengesteld uit 4 scheidsrechters, een junioren en een seniorenteam die deelnamen aan zowel kata als kumite. Vanaf de eerste minuut werd de toon gezet door onze juniorenploeg waarbij de junioren vicewereldkampioen werden in kumite ploeg en daarnaast ook nog 2 extra medailles wegkaapten.

Louis Dangremont behaalde na een sterke prestatie in kumite team knap brons op dit WK in kumite individueel door in zijn voorrondes alle wedstrijden te winnen. In de finale moest onze kumite ploeg junioren enkel hun meerdere erkennen in Tsjechië. In de voorrondes schakelden ze Denemarken, Italië en thuisland England uit.  

De kata ploeg sloot de dag af met een 4de plaats met de kata Gankaku.

Op zondag waren onze senioren aan de beurt die allen ook een hoog niveau lieten zien. In kumite ploeg werd ons land in de eerste ronde nipt uitgeschakeld door thuisland England (3-2) die later ook wereldkampioen werden. Individueel won Jonathan Mulolo al zijn wedstrijden van zijn poule en kan hij dit kampioenschap ook afsluiten met een bronzen medaille.

Het volledige team kan positief terugblikken op een geslaagd kampioenschap en start de komende dagen al met de voorbereidingen van het volgende kampioenschap: Ippon Europees kampioenschap ESKA te Zwitserland van 2 tem 4 december eerstkomende.

De resultaten

  • Vicewereldkampioen kumite ploeg junioren: Louis Dangremont, Philippe Buschinsky, Mathis Caruso en Joshua Otu

  • Brons kumite junioren individueel: Louis Dangremont

  • Brons kumite senioren individueel: Jonathan Mulolo

  • 4de plaats kata ploeg: Philippe Buschinsky , Mathis Caruso en Joshua Otu

  • Laatste 8 kumite individueel: Mathis Caruso

De volledige delegatie bestond uit:

Atleten: Buchinskiy Philippe , Caruso Mathis, Dangremont Louis, Delfante Pierre, Galet Maxime , Mulolo Jonathan, Otu Joshua, Renard Thomas & Vlaminck Michiel.

Scheidsrechters: Maurizio Contipelli , Thierry Coupin, Rafael Di Antonio, Jean-Pierre Meert

Coach: Arnaud Vicaire
Manager/coach: Kristof Vermeulen