Europees kampioenschap WKF kadetten, junioren en U21 Lanarca, Cyprus.

Dag 1

  • Vlucht van Brussel – Athene – Lanarca

  • Inchecken hotel om 22h30

Alles goed verlopen en onmiddellijk was de sfeer optimaal tussen de technische staf en de kampers onderling.

Dag 2

  • 9h00: Registratie en weging van de Belgische kampers.

  • 10h30: Training op het terras voor alle kampers.

  • 12h00: Registratie Noël en Jurgen voor Coach registratie en examen Kata – Kumite.

  • 13h00: Cursus nieuw reglement voor coaches Kata – Kumite.

  • 14h45: Examination Kumite voor Jurgen.

  • 15h30: Examination Kata voor Noël.

  • 16h30: Uitslag examination.

  • 19h30: Coach meeting en draws.

  • 20h30: Meting en afspraken worden vastgelegd voor de volgende dag.

De Nil Jurgen (Kumite) en Lemaire Noël (Kata) zijn geslaagd als EKF coach en zullen deze licentie kunnen behouden voor 3 jaar. P.S. meer dan de helft van de coaches hebben het niet gehaald om 90% te behalen. Geen licentie, geen coach op het EK.

Hadi Moubarik heeft op dag 2 ook zijn scheidsrechterexamen tot een goed einde gebracht.

De sfeer tussen de coaches, officials, deelnemers was optimaal. Salah neemt de leiding op zich en is een groot geschenk voor de Belgische delegatie.

Dag 3

Competitie dag voor de kata deelnemers en kadetten kumite.

Groot succes met 3 finale plaatsten en 2 mogelijke 3de plaatsen.

Dag 4

verslag over onze Vlaamse deelnemers:

Bougrine Amina

1ste ronde verloren tegen met 2-3

Amina komt heel dicht bij tegenstander om aanval uit te lokken. Echter was deze tegenstander iets te snel en maakt 3 yuko’s. Amina maakt ook 2 aanvallende punten. Commando gegeven om steeds te scoren met aanvallen en niet te wachten op tegenaanval. Geen herkansing voor Amina, zat zeker meer in. Maar deze dame weet wat ze doet en zal in de toekomst mooie resultaten kunnen voorleggen.

Bougrine Amel

1ste ronde gewonnen met 5-0 tegen Macedonië

Amel zat in het begin niet goed in de wedstrijd, dit resulteerde 2 maal 1 vlag tegen haar bij een bijna score van haar tegenstander. Dit was het moment dat de wedstrijd voor haar begon en maakte haar punten heel gemakkelijk, zij was duidelijk sneller dan de tegenstander, aanvallend als ook tegen aanvallend.

2de ronde gewonnen tegen met 2-2 beslissing van de scheidsrechters (3-2)

Opnieuw stond Amel direct achter door een foutje in het begin van de wedstrijd. Ze maakte 1-1 en onmiddellijk daarna was het opnieuw achtervolgen met 2-1 achterstand. De ene techniek na de andere volgde en geen score werd aangegeven. Tegenstander geraakt haar Sensho kwijt en Amel maakte de laatste 5sec het verdiende punt. Beslissing van de scheidsrechter was voor mij duidelijk 4-0 voor Amel, echter was het 2-2 en hoofdscheidsrechter trok de kaart van Amel.

Kwartfinale tegen Denemarken (4de op de WKF lijst) verloren met 3-3 (tegenstander had de Sensho)

Komt terug heel snel op achterstand met een wazari. Amel moest de hele wedstrijd achtervolgen. Zij moet zeker opletten met onnodige foutjes te maken in haar wedstrijden, dikwijls de afstand te dicht maken met haar tegenstander en dan te laat reageren. 3-3 gelijkstand maar de Sensho voor de Deense. Hier zat meer in.

Denemarken verliest haar wedstrijd in de halve finale dankzij onbegrijpelijke beslissing van de hoofdscheidsrechter. 4 judges kiezen voor wazari voor dezelfde techniek die Amel tegen haar kreeg in haar ronde. Hoofdscheidsrechter beslist om deze om te zetten in een waarschuwing van vastgrijpen. (Er werd vast gegrepen met 1 hand). Door deze actie verliest Amel de kans om verder te strijden voor Brons.

Bougrine Nesrine

1ste ronde vrij geloot

2de ronde: Gewonnen met 3-2 tegen Slovenië

Had deze wedstrijd in haar handen door het simpel af te maken, punten kwamen van 2 kanten, maar Nesrine steeds op voorsprong en de Sensho in haar voordeel.

3de ronde: Gewonnen met 3-2 tegen Duistland (huidig Wereldkampioene U18)

Tactisch zat het heel goed bij Nesrine, kwam wel op achterstand, maar blijft geconcentreerd en relax in haar wedstrijd, puntje per puntje trok ze de wedstrijd naar haar toe.

4de ronde (halve finale): Verloren met 5-0 tegen Ukraine (Nr 1 van de Europese ranking)

Heel snel 2-0 achter door een mawashi tegen de arm. Op achtervolgen aangewezen en dit is wat de Ukrainse wou. Harde cijfers maar indien deze 2 punten niet gegeven werd kon het anders uitdraaien. Nesrine heeft hele goed arm technieken, maar gebruikt heel weinig haar benen en dit heeft haar partner gespeeld in deze wedstrijd. Op naar zondag om de 3de plaats te behalen.

Dag 4

België heeft 4 finale plaatsen en 6 mogelijke 3de plaatsen. Record en uniek in de geschiedenis van België.

Dag 5

Gevechten om het Brons en de finales.

Wedstrijd om de 3de plaats Nesrine tegen Frankrijk (1ste op de Wereldranglijst en Wereldkampioene U21): Verloren met 7-2 en eindigt zo op de 5de plaats.

Eerste punt was voor beiden Yuko en dus geen Sensho, nadien krijgt de Franse telkens het voordeel met 2 vlaggen tegen Nesrine 1 vlag. Nesrine achtervolgde maar kreeg telkens maar 1 vlag mee. De foutjes stapelden zich op en Nesrine vergat de afstand te behouden bij het inzetten tegen de Franse. De Franse profiteerde optimaal en de wedstrijd was voorbij.

Nesrine haalde in het verleden 2 bronzen plakken op het EK U21 en nu een 5de plaats, hier mag ze zeker trots op zijn.

De Belgische delegatie behaalde in het totaal 1 Europese titel, 3 Vice-Europese kampioenen en 2 bronzen medailles. Hierbij ook nog eens 4 5de plaatsen. Het beste resultaat ooit op dit niveau.

Hierbij wil ik iedereen danken voor de geweldige momenten in dit verlengd weekend. Topbegeleiding, topkampers, topsfeer en één team.

De Nil Jurgen (verantwoordelijke elitegroep WKF-karate Vlaanderen)