Nationale Ippon ploeg scoort op internationale Italiaanse wedstrijd

Op zaterdag 4 maart nam de nationale ploeg Ippon deel aan het internationaal tornooi Heart Cup in Treviso, Italië.

Met 7 podia drukte onze nationale ploeg Ippon zijn stempel op dit Internationaal tornooi met meer dan 900 deelnemers.  

De Belgische delegatie was samengesteld uit 3 scheidsrechters en 12 atleten. De atleten hadden de opportuniteit om deel te nemen in 3 disciplines: kata, kumite per gewicht en kumite open. Op die manier konden de kampers ervaring op doen op alle fronten.

De toon werd meteen gezet door onze jongeren waarbij enkele ronden werden gewonnen door verschillende atleten. Bij de dames junioren mochten zowel Emanuela-Eliza Fodor en Rani De Craim samen op het podium na een spannende finale voor de eerste drie plaatsen. Brons en zilver is het resultaat.

Ook bij de senioren heren – bruine gordels scoorde Mohamed Sy een zilveren medaille.

In de namiddag gingen we aan de slag met kumite. Met een goed gevuld deelnemersveld konden onze kampers meerdere malen kampen en hun (eerste) internationale ervaring op doen.

Na de kata bewees de nationale ploeg Ippon ook hun kwaliteit en hoog niveau bij de heren door in elke categorie een podium te behalen. Zowel bij de -70kg, -75kg & +75kg behaalden zowel Mohamed Sy, Quinten Meiresonne als Mathis Caruso een 3de plaatsen na het winnen van verschillende rondes met een sterk bezet deelnemersveld.

In de laatste categorie van de dag schoten we de hoofdvogel af in de open categorie. Met een Belgisch duel bij de laatste 8 tussen Louis Dangremont en Mohamed Sy ging Louis naar de laatste vier. In de finale won hij beide matchen met een gouden medaille als eindresultaat.

De volledige delegatie kan terugkijken op een positieve ervaring en kijkt al uit om later dit jaar deel te nemen aan het WSKA kampioenschap in september en ESKA kampioenschap in december.

De resultaten

  • 1ste plaats kumite senioren heren open : Louis Dangremont

  • 2de plaats kata junioren dames bruine gordels: Rani De Craim

  • 2de plaats kata senioren heren bruine gordels: Mohamed Sy

  • 3de plaats kata junioren dames bruine gordels: Emanuela-Eliza Fodor

  • 3de plaats kumite senioren heren -70kg: Mohamed Sy

  • 3de plaats kumite senioren heren -75kg: Quinten Meiresonne

  • 3de plaats kumite senioren heren +75kg: Mathis Caruso

 De volledige delegatie bestond uit:

Atleten: Caruso Mathis, Dangremont Louis, De Craim Rani, Fodor Emanuela-Eliza, Galet Maxime, Guerin Lauriane, Meiresonne Quinten, Otu Joshua, Presti Luca, Rabahi Zakaria, Renard Thomas & Sy Mohamed.

Scheidsrechters: Maurizio Contipelli, Luc Mussche, Django Caruso

Coach: Arnaud Vicaire & Kristof Vermeulen

Manager: Kristof Vermeulen