Resultaten Premier League Rabat

Premier league Rabat 

Afgelopen week vond de premier league van Rabat plaats.

De Vlaamse delegatie heeft hier 3 atleten afgevaardigd die onder begeleiding van coach Bryan van Waesberghe naar Marokko zijn afgereisd. 

Bij premier league wordt er gewerkt met een poule systeem. De ( maximum) 32 deelnemers worden verdeeld over 8 poules, waarbij iedereen binnen de poule de strijd met elkaar aangaat in een roundrobin systeem een waarbij enkel de eerste van de poule doorgaat naar de eliminatie rondes.

Een kanttekening hierbij is wel dat de nummers 1-8 op de wereldranking uit elkaar worden gehaald en dat deze verdeeld worden over de poules. Een strijd met de wereldtop is dus onvermijdelijk.

Volgende klassen werden ingevuld :

Heren -60kg Michael Dasoul 

Heren -84kg Anouar Bougrine 

Dames -68kg Nesrine Bougrine 

Na de registratie op donderdag waarbij al onze atleten keurig op gewicht waren, was het vrijdag aan ons lichtgewicht Michael om de spits af te bijten. Hij bevond zich in de poule met het thuisland Marokko 🇲🇦, Chili 🇨🇱 en Kazachstan 🇰🇿.

De eerste ronde kwam Michael aan de bak tegen Marokko. Deze wedstrijd ging helaas verloren en moest hij het afleggen tegen het gastland.

De tweede ronde was Chili aan de beurt. Hier was onze Vlaming zeer dominant en wist hij de wedstrijd relatief eenvoudig naar zich toe te trekken. Winst voor België.

De laatste ronde in de poule ging de strijd gelijk op. De aanvallen en acties wisselde elkaar af, op een gegeven moment kantelde de wedstrijd.

Michael had de Kazach door en wist uiteindelijk met een paar gevaarlijke acties net niet te scoren.

Met nog enkel seconden op de klok lanceerde Mika de aanval die scorend is, maar waarop de Kazach countert. Ondanks dat Michael naar het gevoel van zijn coach eerst was, beoordelen de scheidsrechters het anders.

2 vlaggen voor Kazachstan en 1 voor België.

Hierdoor ging deze wedstrijd onnodig verloren en eindigde M. Dasoul 3de in de poule.

Dag twee was Anouar Bougrine aan de beurt in de klasse -84kg. De grote broer van de talentvolle Familie Bougrine had echter een zware kluif op het bord liggen. Hij was ingedeeld met Japan 🇯🇵, Saoudi Arabië 🇸🇦 en Noorwegen 🇳🇴

In de eerste ronde stond meteen de favoriet Japan op de planning. De wedstrijd die gezien werd als de moeilijkste uit de poule.

Anouar komt in deze wedstrijd knap op voorsprong en weet deze ook goed te behouden. Lang blijft het 1-0 voor onze Vlaming, maar op het einde lijkt het tij te keren, de Japanner weer een Wazari te scoren en 6 seconden voor tijd lijkt hij het af te maken met nog een Yuko dat resulteerde in een 1-3 score in het voordeel van Japan.

Maar daar nam Anouar geen genoegen mee.

Als een duivel uit een doosje lanceert hij een mawashi die perfect op het hoofd land van zijn tegenstander. Dit fenomenaal staaltje klasse zorgde ervoor dat onze landgenoot de overwinning naar zich toe trok.

Tweede ronde was het de beurt aan de Saoudi. Deze ronde hadden zowel Anouar als zijn coach lichtjes onderschat. We hadden verwacht dat hij goed zou zijn, maar op de analyses voor de wedstrijd en zelf tijdens de wedstrijd oogde hij slordig.

Na een halve minuut in de wedstrijd kwamen we er achter dat dit enkel schijn was en dat het enkel de manier van bewegen was dat slordig was, maar daar zijn aanvallen met voornamelijk zijn kizame er vlijmscherp uitkwamen.  Anouar probeert in de wedstrijd zijn trucje nog eens uit de doos te halen, maar deze keer zonder resultaat. Geen vlaggen en door een defect in de video review konden ze het ook niet terug bekijken. Deze wedstrijd resulteert dan ook in een verliespartij.

Nog niet goed afgekoeld van ronde twee, was het alweer tijd voor ronde 3. De Noor die Anouar al eerder had getroffen had ondertussen ook verassend gewonnen van Japan en was hongerig om Anouar te verslaan.

Een tactisch spel zorgde voor anderhalve minuut volle spanning! Maar na een halve partij trok Anouar volledig het gas open en werd de Noor met dikke cijfers onder de mat geveegd.

Later op dezelfde dag was het aan de beurt voor zusje Nesrine.

Onze meervoudig medaille winnares bij het Europees kampioenschap U21 werd vergezeld door Turkije 🇹🇷, verenigde Arabische Emiraten 🇦🇪 en Chinees Taipei 🇨🇳

De eerste ronde stond meteen DE TOPPER op het programma. Onze nog steeds maar 21 jarige strijder kreeg meteen de ervaren wereldtooper uit Turkije voor de kiezen.

Een wedstrijd die begint met een voorsprong voor Nesrine. Een counter uit het boekje brengt haar op 1-0. Het is een ware strijd die op en af gaat. Beide kanten nemen wisselende de leiding, de stoten worden steeds harder en de acties steeds heviger.

Zeer knap weet Nesrine de eindoverwinning naar zich toe te trekken en schuift zo de topfavoriet aan de kant.

In de tweede ronde tegen de verenigde Arabische Emiraten was onze elite atleet heer en meester en tikte ze haar tegenstander met een bescheiden 2-0 naar huis.

De derde rond … de ronde die zal beslissen of Nesrine de poule kan verlaten! Een gelijkspel was hiervoor voldoende.

Samen met de coach is er besloten om het lot in eigen handen te nemen en vol voor de winst te gaan. Nesrine blijkt uiteindelijk het verschil te maken met haar uitzinnige timing en plaats zich voor de kwartfinale.

In de kwartfinale stond een bekende op het programma. De lange Slowaakse 🇸🇰 die bekent staat om haar voorste hand en haar soepel benen. Het gameplan is gemaakt en met het mes tussen de tanden gaat ze de strijd aan. Een wedstrijd waarin beide partijen lang aftasten om de juiste afstand te vinden om de score te plaatsen. Hierin maakt Nesrine een kleine fout die genadeloos wordt afgestraft. 1-0  voor Slowakije. Lang laat het antwoord niet op zich wachten en maakt Nesrine 1-1 en daarna zelf 2-1.  Met het voordeel aan onze kant gaat het een lange tijd goed. De Slowaakse lanceert een aanval, die Nesrine counterd. Meteen ontstaat er een flashback van gisteren bij Mika .

2 vlaggen Slowakije en 1 vlag België .

Hierop gebruikt de coach zijn video review in volle overtuiging dat de score ook langs Belgische kant was. Na een lange evaluatie krijgen we de feedback dat de positie van de camera niet optimaal is om te kunnen zien in herhaling of er werkelijk een score was gevallen langs onze kant.

Een desastreuze uitkomst ! Met 2-2 gaat de winst naar Slowakije omdat zij in het bezit is van de senshu. Hierdoor moet Nesrine in de laatste seconde overhaast te werk gaan waardoor het uiteindelijk nog 3-2 wordt voor de Slowaakse en wat resulteerde in de uitschakeling.

Een rampzalige afloop van wedstrijd waarin onze jonge kampioene meer verdiende.

Ondanks de teleurstelling van het verlies in de kwartfinale mag ze terugkijken op een ongelofelijke toernooi !

Top 8 op het hoogste niveau van de wereld is waanzinnig .

Dit resulteerde ook meteen in een selectie voor het WK in oktober.

De coach liet dan ook weten dat hij enorm trots is op alle atleten die hebben deelgenomen en dat hij overtuigd is dat er nog veel moois in het verschiet ligt!