WKF trainingsdag voor Scheidsrechters en Elites

Als opwarmertje voor de eerste schooldag sloegen op 1 september laatstleden de WKF Scheidsrechters en de WKF Elites van Karate Vlaanderen de handen in mekaar voor een trainingsdag. Oefening baart kunst… en geoefend werd er!

Terwijl in de voormiddag het volledige team van Eliteatleten – voor de gelegenheid aangevuld met enkele podium atleten van het vorige seizoen - het onderste uit de kan haalde op een fysieke testbatterij, ontvingen de Scheidsrechters bijscholing en werden er ook bij hen tests afgenomen.

In de namiddag was het dan tijd voor het ‘echte’ werk. Karate! Elite training, aangevuld met oefenmatchen waarbij de scheidsrechters hun vaardigheden konden aanscherpen en feedback kregen van de leden van de scheidsrechterscommissie.

Het was meten en weten. Maar de sfeer en lat werden meteen ook gelegd. WKF Vlaanderen is er klaar voor! Laat het seizoen maar komen.

Dank aan de WKF sportcommissie alsook de werkgroepen Scheidsrechters, Elite en wedstrijdorganisatie voor een zeer geslaagde dag. Een welgemeende groet aan alle andere vrijwilligers die mee hun schouders onder deze dag staken. En natuurlijk ook voor alle aanwezige atleten en scheidsrechters, die de hele dag het beste van zichzelf gaven. Knap werk!