Resultaten Rhein Shiai

Dag 1 Rhein Shiai: 1ste trainingsdag Duitsland

Vrijdag om 18h werd de registratie gestart van alle atleten en om 19h werd de eerste training begeleid door Christian Grüner, organisator van het evenement en sportdirecteur van de Duitse Karate Bond. De atleten konden hierdoor eens kennis maken met de wedstrijdmatten waarop de dag nadien moest gestreden worden. Nadruk lag op het loswerken van de spieren. Ook werden de andere trainers van deze seminarie voorgesteld- met name Salah Mesnaoui, Olympische coach – WKF coach – gewezen nationaal trainer van Marokko - nationaal trainer van België en Rodolfo Rodriguez Blanco, gewezen nationaal coach van Venezuela – nationaal coach van Ierland. Na deze training werden de atleten ingelicht wat we op zaterdag van hun verwachten: 2h voor aanvang van de wedstrijd aanwezig zijn en het eerste uur een seminarie meenemen en het tweede uur een cooling down en voorbereiden op hun wedstrijd. Uiteraard kon een groepsfoto op de eerste dag niet ontbreken.

Dag 2 Rhein Shiai: Competitiedag + seminarie

Zoals de dag ervoor is meegedeeld zullen de atleten 2h voor hun kamp deelnemen aan de seminarie van Dhr. Salah Mesnaoui en Dhr. Rodolfo Rodriguez Blanco. Een goede opwarming gaat meestal gepaard met een goede wedstrijd. Hierbij het verslag van de wedstrijden. De Brandt Marit zat in een poule van 6 en won van haar 5 wedstrijden 4 kampen. Voor de 1ste plaats betekende dit een gelijkstand met een Poolse kampster maar omdat Marit 5 ippons wist te scoren tegen 3 ippons van de Poolse werd Marit uitgeroepen als winnaar van haar categorie. In de onderlinge kamp won Marit trouwens ook van deze Poolse. 1ste plaats Marit De Brandt.

Bougrine Amel won 3 wedstrijden in haar poulefase en werd zo als 1ste door geloot naar de halve finale. In deze halve finale kreeg ze als tegenstander iemand van het Duits team en Amel moest vechten voor elk punt. Veel punten werden niet gegeven maar toch wist ze de wedstrijd naar zich toe te trekken en kwam zo met een 2-2 stand en Sensho achter haar naam in de finale. In deze finale was het duidelijk dat Amel de betere was en won deze met duidelijke cijfers. 1ste plaats Bougrine Amel.

Boschmans Gilles werd ingedeeld met zijn 51kg in de +50kg in poule 8 van 9, dit wil zeggen de grootste poule van het tornooi. Ook heel wat zwaargewichten in zijn poule van +/- 80 kg. Gilles won al zijn wedstrijden en kwam zo in de kwartfinale. Omwille het heel druk werd met het coachen heeft Gilles de kwartfinale moeten afwerken met pa Jurgen Boschmans en dit met succes, hij haalde de halve finale. Na deze spannende halve finale waarbij de beslissing viel op de laatste seconde wist hij zich te plaatsen voor de finale na 5 gewonnen wedstrijden. De finale werd uiteindelijk verloren met het minimum van cijfers 2-1 waarbij de laatste seconde de maiwashi shudan niet erkend werd door 2 scheidsrechters. 2de plaats Boschmans Gilles. Luca Bauweraerts heeft in deze categorie ook een mooie 7de plaats behaald na 4 gewonnen wedstrijden. Luca heeft echter een wedstrijd meer moeten kampen voor het behalen van de halve finales.

Holderbeke Arne kampte op vloer 5 en dit was een rotvloer om alles uit de kast te kunnen halen. Alle kampers schuiven bij elke techniek uit die ze uitvoerden. Tactisch heeft Arne het anders moeten aanpakken dan wat hij gewoon is. Benen op de grond en enkel met de vuisten punten scoren en veel haarspray op de voeten. Dit loonde en na 3 gewonnen wedstrijden behaalde hij de halve finale. Opnieuw tactiek bespreken want het was een bekende elite uit de Franstalige Elite in deze halve finale. Met snelheid en wedstrijdovermacht won Arne de wedstrijd en kwam zo in de finale. Deze finale eindigde op 3-3 maar de Sensho was voor de tegenstander. 2de plaats Arne Holderbeke.

Onze andere atleten haalden het podium niet, sommige atleten misten 1 winnende wedstrijd om door te stoten naar de volgende ronde. Eén goede raad denkt aan het positieve van jullie kampen en ook aan de werkpunten die jullie kunnen meenemen naar de volgende wedstrijden. Globaal kan ik zeggen, jullie mogen trots zijn wat jullie hebben getoond, mooie inzet, vechtlust maar de kleine procentjes moeten verbeteren naar de toekomst toe. Alvast dank voor de goede sfeer onder de kampers en de meegereisde ouders.

Nele De Vos en Sam Plompen dank voor jullie aanwezigheid als coach, met dit round robin systeem was het van in de morgen tot laat in de avond crossen van de ene vloer naar de andere, maar het is gelukt als team. Misschien mogen we hierop ook trots zijn.

Dag 3 Rhein Shiai: Afsluitseminarie

Om dit weekend af te sluiten werd er nog een afsluitstage georganiseerd door de wedstrijdorganisatie. Vroeg uit de veren want dit seminarie begon om 8h. Minder deelnemers dan op de 1ste dag maar de 6 wedstrijdvloeren werden opnieuw goed benut. Als lesgevers was het een mix van Sensei Christian Grüner en Sensei Rodolfo Rodriguez Blanco. Een uurtje losse oefeningen met atleten van andere landen en op het einde afsluiten met sparren met verschillende tegenstanders. Een heel goed weekend voor onze geselecteerden en bij deze ook een goed herstel gewenst aan Chiara, laat deze blessure zeker goed genezen en je komt er sterker uit.